Water laten bewegen met je gedachten

Lisa Park weet menig technologie en design fanaat te inspireren met haar imposante Euonia installatie. Door middel van real-time EEG scanning technologie (lees: het meten van hersengolven in je brein) wordt het mogelijk om fysieke objecten te laten bewegen door… er simpelweg aan te denken. De gedachten van Park worden door een computer omgezet in(…)

IKEA maakt 10.000 bouwpakketten voor vluchtelingen

Bij IKEA denken wij natuurlijk allemaal aan de Zweedse winkel waar we massaal met z’n allen ons interieur zo makkelijk en goedkoop mogelijk samenstellen. Maar er is nog een andere kant van IKEA dat het nieuws niet zo vaak haalt. Het Zweedse bedrijf gaat namelijk bouwpakketten maken voor vluchtelingen in conflictgebieden. Het plan is om(…)

Nieuwe accu’s in ontwikkeling voor elektrisch vervoer

Opladen nieuwe accu duurt minuten Aan de Nang Yang Technology Universiteit in Singapore wordt een nieuw soort accu ontwikkeld voor elektrische auto’s die in luttele minuten kan worden opgeladen. De oplaadtijd van deze accu is danig omlaag gebracht in vergelijking met de huidige generatie accu’s. Oude auto accu’s voor elektrisch vervoer moeten vaak uren aan(…)

Beeldschermen smartphones groter en groter

Tegenwoordig nemen we geen genoegen meer met alleen praktisch. De apparatuur die we gebruiken moet ook mooi zijn en een gevoel overbrengen. Dat is althans wat telefoonfabrikanten als Apple en Samsung proberen met de laatste designs van hun telefoons. In de loop der jaren heeft de smartphone zich dan ook in sneltreinvaart ontwikkeld op het(…)